Mosschilderij | Roets


4,8
Neem direct contact met ons op: T: 0416 665 393 - E: info@roets.nl

Moswanden, Urban Jungle, bloesembomen, prachtige potten,
(kunst-)planten, verse bloemen en nog veel meer. Bij Roets kun je terecht voor een op maat gemaakt groenconcept.

Mosschilderij

Roets maakt de mooiste schilderijen van mos, uiteraard op maat en geheel naar jouw wens. Een mosschilderij past vrijwel in iedere ruimte. Het ziet er bijzonder uit en het biedt ook praktische voordelen zoals bijvoorbeeld geluidsdemping.

 

 

Roets maakt de mooiste schilderijen van mos, uiteraard op maat en geheel naar jouw wens. Een mosschilderij past vrijwel in iedere ruimte. Het ziet er bijzonder uit en het biedt ook praktische voordelen zoals bijvoorbeeld geluidsdemping.

 

 

Heb je nog een lege muur in je kantoor? Of ben je al lang aan het twijfelen over hoe je die ene ruimte nog verder aan kan kleden? Heb je een nieuw huis en kan de akoestiek nog verbeterd worden mét een mooi pronkstuk? Denk dan eens over een mooi mosschilderij. Ieder mosschilderij wat wij maken is uniek. Afmeting, kleur en randafwerking bepalen we samen, passend bij de ruimte. Mos hoeft niet altijd groen te zijn en een schilderij niet altijd vierkant. Een rond schilderij met de natuurlijke kleur grijs van mos is bijvoorbeeld ook prachtig! Ook de lijsten om het mos heen zijn variabel, van zwart staal tot een lichte kleur hout, alles is naar wens samen te stellen.

wat is een mosschilderij

Het gebruik van een mosschilderij in een strakke ruimte brengt onmiddellijk een verrassend speels effect met zich mee. Deze 100% natuurlijke kunstwerken zijn niet alleen buitengewoon mooi, maar bieden ook een praktisch voordeel. Het heeft namelijk een uitstekende akoestische demping.

Je denkt misschien “Moet ik dat mos water gaan geven?”, maar maak je geen zorgen! Mosschilderij zijn onderhoudsvrij.  Mos is een 100% natuurlijk product, maar leeft niet meer. Het mos wordt na het oogsten bewerkt met glycerine, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend is. Het mos heeft daarom geen water, zonlicht of speciale zorg nodig, wat betekent dat ze vrijwel overal geplaats kunnen worden. Hierdoor hebben de mosschilderij een lange levensduur.

Soorten mos

In de wereld van mosschilderij zijn er verschillende soorten mos om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en esthetische aantrekkingskracht. Drie soorten mos die  worden gebruikt voor mosschilderij zijn IJslands mos, bolmos en platmos.

IJslands mos is verkrijgbaar in 32 verschillende kleuren, waardoor het een nog veelzijdigere keuze is voor het ontwerpen van mosschilderij en het aanpassen van uw interieur. De variëteit in kleuren voegt een extra dimensie toe aan de creatieve mogelijkheden van dit prachtige mos.

Platmos (ook wel Lappenmos genoemd) komt in het algemeen voor in heel Europa. Platmos, ofwel ‘Plagiothecium undulatum’ vind je dus ook gewoon in Nederland. Je kent het vast wel van een wandeling door de Duinen en het ziet er heel zacht en aantrekkelijk uit. Het mos is vrij plat (de naam zegt het al). Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als IJslands mos, waardoor deze zacht blijft en de kleur behoudt. Platmos is beschrikbaar in 3 verchillende kleuren.  Het platmos zorgt voor een rustieke en stoere uitstraling.

Kortom, mosschilderijen bieden niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw ruimte, maar ze dragen ook bij aan een betere akoestiek en vereisen geen tijdrovend onderhoud. Als u op zoek bent naar een unieke en functionele manier om uw ruimte te verfraaien, dan is een mosschilderij de perfecte keuze. Laat ons u helpen bij het creëren van een kunstwerk dat zowel esthetisch bevredigend als functioneel is.